• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • "Щоб козацькому роду не було переводу."

"Щоб козацькому роду не було переводу."

2015-12-17

"Щоб козацькому роду не було переводу." Ще в сиву давнину люди знали про нерозривний зв'язок минулого, теперішнього і майбутнього. Все навколишнє - це наслідок минулого, а в тому, що відбуваєтся зараз, зароджуєтся майбутнє. Перегортуючи сторінки нашої славної історії, не можна не згадати період Козаччини, що тривав майже триста років. Це Запорозька Січ, організована військова сила, яка оборонила наші землі від нападів турків та татар а також польських та московських колонізаторів.

Козаки! Ці слова будять у наших думках образи сильних, мужніх, відданих своїй землі, своєму народові людей.З метою залучення учнів до джерел національної історії і культури, сприяли патріотичному вихованню учнів, осмисленню себе як частинки великого українського народу, пробудження національної самосвідомості напередодні Дня Збройних сил України в Кам'янському НВК відбувся цікавий захід - конкурсне змагання "Супер козак - 2015" серед козачків - членів дитячої організації "Козацька республіка"

З історії нам відомо, що наші предки - козаки вміли не тільки мужньо захищати свою землю, а й повеселитися. От і ми, нащадки козаків, напередодні свята відтворили деякі з тих змагань, які проводилися у ті далекі часи. Ігрова програма розпочалася із представлення козаків, а їх на конкурсі було аж 10. І кожен цікаво розповів про про себе та свої захоплення.Учасники змагань показали себе і свою силу у конкурсі "Амреслінгу," піднімали штанги та віджималися від підлоги, а вболівальники підтримували їх, аплодували і додавали їм впевненості в боротьбі за перемогу.

"Козаки були міцні, сильні, з довгими вусами, з розкішним оселедцем, їх постать дихала мужністю. А які вони були влучні і як вони вміють володіти зброєю!" Наші козачки теж показали, як вони вміють володіти зброєю і влучати в ціль. Ох, як справно вони влучали м'ячиками в мішень. Чом би не козаки? А як майстерно виштовхували суперника у конкурсі "Бій півнів!" Веселий конкурс і напружена боротьба підходила до завершення. І місце отримав Жеребило Назарій, ІІ місце здобув Кузьминський Вадим, ІІІ місце отримали - Семеняка Станіслав, Жеребило Сергій та Воробей Вадим

Кiлькiсть переглядiв: 215

Коментарi